Echilibrul de gen este in general inteles ca fiind raportul dintre procentul fortei de munca masculine si cel al fortei de munca feminine. La nivel global, rata de angajare a femeilor este mai scazuta decat cea din randul barbatilor. In 2015, tarile din Uniunea Europeana au inregistrat o rata de angajare a barbatilor de 70% in 2015, in timp ce rata de angajare a femeilor a fost 60%. Mult mai scazut este procentul in randul femeilor din Romania – desi absolventele de facultate sunt cu 42% mai multe decat absolventii de facultate, numai 53,2% dintre femei lucreaza, sugerand o slaba utilizare a fortei de munca disponibila.

Potrivit studiului mentionat, o prezenta mai puternica a femeilor in Consiliile de Administratie aduce numeroase beneficii pe termen lung, atat in procesul decizional, cat si in rezultatele financiare, astfel incat exista o corelatie puternica intre procentul de femei prezente in consiliile de administratie si consiliile de supraveghere si probabilitatea ca rentabilitatea financiara sa creasca in anul urmator - aproximativ 70%. Totodata, probabilitatea ca randamentul investitiilor sa creasca este influentata pozitiv de procentul de femei din consiliile de administratie sau de supraveghere. O femeie in plus in board-ul executiv poate duce la o crestere a probabilitatii ca randamentul investitiilor sa creasca cu aproximativ 10%, in urmatorii ani. Pe langa beneficiile mentionate mai sus, angajatele ai caror superiori directi sunt femei prezinta o rata de retentie mai mare si sunt mai multumite la locul de munca.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont