Aproximativ 18% dintre investitorii in bitcoin folosesc un card de credit pentru a cumpara criptomonede, arata un studiu realizat in decembrie de catre LendEDU pe un numar de 672 de investitori. Datele mai arata si faptul ca 22% din investitorii care aleg sa cumpere monede digitale cu cardul intampina probleme in returnarea imprumuturilor dupa ce au ales sa cumpere moneda digitala.

De asemenea, cresterea in popularitate a acestei metode de cumparare a criptomonedei este intarita si de datele regasite pe Google Trends. Acest trend implica riscuri serioase din partea investitorilor, avand in vedere caracterul volatil al criptomonedelor care poate varia extrem de mult.

Acest lucru poate fi dedus din imaginea de mai jos in care puteti observa cum a evoluat pretul unui Bitcoin in ultima luna.

Primul oras bazat pe...
Citeste si: Un antreprenor planuieste constructia primului oras blockchain

printscreen: coindesk.com

"O miscare ca aceasta nu este una prea inteligenta" este de parere analistul LendEDU. "Nu exista nicio garantie cu privire la faptul ca investitiile in Bitcoin vor fi profitabile pe termen lung, insa cu certitudine stim ca instutia de la care au contractat creditul va trebui sa isi primeasca banii inapoi", a mai adaugat acesta pentru Bloomberg.com.

Pentru cei care au decis sa contracteze imprumuturi pentru a cumpara Bitcoin in luna decembrie, situatia nu arata deloc bine in aceasta perioada. Daca la jumatatea ultimei luni din 2017,valoarea pe unitate se apropia de 20.000 de dolari, o luna mai tarziu, pretul monedei s-a situat si in jurul valorii de 9.800 de dolari.

Sursa foto: By Steve Heap / Shutterstock.com