ProCredit Bank Romania a afisat, dupa primele zece luni ale anului, o crestere a activelor totale cu 52,9%, de la 128,84 milioane euro la 197 milioane euro
Banca a atras, in primele zece luni, depozite la termen de peste 76 milioane euro, in crestere cu 75% fata de perioada similara a anului trecut. Oficialii bancii estimeaza pentru 2006 o crestere a depozitelor de peste 70% fata de sfarsitul anului trecut. Profitul net al bancii nu va depasi 700.000 euro la finalul lunii decembrie, deoarece banca intentioneaza sa continue investitiile extinderea numarului de unitati, au declarat recent pentru NewsIn, bancherii de la ProCredit.

Numarul conturilor clientilor pe servicii bancare au crescut, in primele trei saptamani din noiembrie, cu 3% fata de luna anterioara, de la 97.000 la 100.000, potrivit datelor bancii. Banca a afisat, dupa primele zece luni din 2006, o crestere a volumului conturilor cu peste 92% fata de octombrie 2005, suma atrasa fiind de 97,7 milioane euro. Numarul de clienti ai ProCredit Bank pentru servicii bancare a ajuns la aproape 65.000 la finele lunii octombrie, in crestere cu 82% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Fondurile atrase de ProCredit Bank Romania, atat de la populatie, cat si de la companii au depasit, in noiembrie,100 milioane euro, se mai arata in comunicatul bancii.

Rezultatul net asteptat la sfarsitul lunii decembrie, ar reprezenta, astfel, circa 80% din profitul net obtinut de ProCredit Bank la finele lui 2005, cand era de 850.000 euro. ProCredit Bank Romania a obtinut, la finalul lunii septembrie, un profit net de 642.000 euro, cu 95% mai mare decat la jumatatea anului, cand era de 329.500 euro, ca urmare a cresterii creditelor cu aproape 12% in aceeasi perioada.

Actionarul majoritar al bancii romanesti este ProCredit Holding din Germania, care detine 32,22% din actiunile ProCredit Bank Romania. Commerzbank controleaza 21,03% din capitalul social al bancii romanesti, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare are un pachet de 16,53% din actiuni, KFW are 13,21%, International Financial Corporation (IFC) - 12,06%, iar Internationale Projekt Consult are 4,96% din actiunile ProCredit Bank Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri