Siguranta digitala a clientilor trebuie sa ramana prioritara pentru companii in viitor, insa acestea trebuie sa gaseasca solutii pentru a combina cu succes un nivel intalt de siguranta cu simplificarea metodelor de identificare ale utilizatorilor, considera Zoltan Szalai, Digital Banking Solutions Manager in cadrul conglomeratului francez Thales.

“Viitorul este sa te folosesti pe tine insuti pentru identificare, nu un telefon mobil sau alt obiect asa cum se intampla in prezent. Securizarea informatiilor si siguranta nu trebuie sa fie ceva dificil atunci cand vrei sa atragi clienti noi. Securizarea trebuie si fie aproape imperceptibila, fara ca un client sa fie nevoit sa invete nenumarate parole. Practic, vom ajunge sa vedem ca tranzactiile sunt aprobate in functie de felul in care folosesti telefonul, locatia in care dispozitivul se afla, sau modul in care este atins”, a declarat Zoltan Szalai, in cadrul evenimentului Future Banking.

Acesta subliniaza ca dezvoltarea rapida a fintech-urilor in ultimii ani este bazata si pe faptul ca acestea beneficiaza de un mediu securizat al tranzactiilor furnizat de banci, fapt care le permite sa aloce mult mai mult timp imbunatatirii experientei oferita utilizatorilor.

“Bancile sunt deja intr-un mediu puternic reglementat de autoritati. Cand un fintech foloseste ‘mediul’ bancar, acesta se bazeaza de fapt pe nivelul de siguranta foarte ridicat oferit de banci si care este cerut de clienti. Din acest motiv majoritatea fintech-urilor isi permit se concentreaza mai mult pe user experience”, mentioneaza Zoltan Szalai.

Evenimentul Future Banking este realizat cu sprijinul lui George (inovatie BCR), ApPello si European Fund for Southeast Europe ca Gold Partners. IT Smart Systems, Filip & Company, Raiffeisen Bank Romania, Namirial Group, ING Bank Romania, PAID Analytix, Cegeka, Gemalto (o companie Thales), EY Romania, phyre, Peli Partners, TBI Bank, Patria Bank, Instant Factoring, Auka si Fintech OS sunt Silver Partners. De asmenea, evenimentul se bucura si de sprijinul FinTech Camp, Agora, First Bank si Wolf-E.

Carmen Peli (PELI Partners):...
Citeste si: Carmen Peli: Interesul pentru parteneriate in domeniul FinTech creste

Foto: Ovidiu Udrescu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cine sunt cei peste 40 de specialisti care vin la Future Banking