Pago, aplicatia pentru plati care a ajuns la peste 1 milion de facturi platite in aplicatie si peste 100.000 de utilizatori activi, pregateste extinderea functionalitatilor pentru a gazdui realizarea de donatii catre ONG-uri, fara costuri suplimentare, direct din aplicatie, cu un singur tap.

Functionalitatea va fi activata incepand cu luna septembrie 2019, dupa incheierea unui proces de selectie a celor 15 ONG-uri care vor fi prezentate in aplicatie. Selectia va include o perioada de aplicatii, urmata de o etapa de jurizare si apoi etapa finala - votul publicului, conform comunicatului de presa emis de catre startup-ul FinTech.

Doneaza cu Pago se va adresa atat utilizatorilor Pago cat si oricarei persoane care vrea sa faca o donatie online, fara a necesita descarcarea aplicatiei. Toate donatiile vor fi necomisionate si foarte rapide, datele de plata fiind introduse o singura data. In plus, donatorii vor fi informati periodic despre progresele proiectelor pentru care au donat si modul in care au fost folositi banii.

"Este prima data in Romania cand utilizatorii unei aplicatii fintech vor avea posibilitatea realizarii de donatii, alaturi de alte plati ce tin de utilitati, plata intretinerii sau asigurari. Ca un alt element de noutate, utilizatorii vor putea dona si punctele electronice Pago, primite ca recompensa pentru diverse actiuni in aplicatie. Acestea se pot transforma automat in bani, iar in ultimul an peste 100.000 de utilizatori au primit aceste puncte.", se arata in comunicatul de presa.

Campania are sustinerea Bancii Transilvania, Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile si a Fundatiei Comunitare Bucuresti.
Orice ONG infiintat de minimum un an si cu activitate in ultimele opt luni este invitat sa se inscrie AICI pana la data de 4 august 2019.

Prima etapa a selectiei presupune jurizarea tuturor aplicatiilor eligibile de catre un juriu format din profesionisti in domenii relevante pentru aceasta competitie. Acestia sunt: Alina Kasprovschi – Director Executiv,Fundatia Comunitara Bucuresti, Catalin Cretu–General Manager Visa Romania, Croatia, Slovenia, Malta, Elena Stancu – www.teleleu.eu, Florin Ghinda – fondator Romania Pozitiva, Iuliana Rada – Director Program, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Madalina Dina – CSR Specialist, Banca Transilvania, Radu Gramatovici –Decan, Facultatea de Matematica-Informatica, Universitatea din Bucuresti, Raluca Ion – editor Republica.ro, Vlad Mixich – specialist politici sanatate, Adrian Cighi – co-fondator Pago. Ulterior, orice persoana interesata poate vota pentru ONG-urile pe care doreste sa le regaseasca pe lista Doneaza cu Pago. Regulamentul campaniei este disponibil AICI.

Un sondaj realizat in randul utilizatorilor Pago, cu scopul de a intelege daca donatiile sunt o optiune pentru ei arata ca 70% dintre respondenti intentioneaza sa faca cel putin o donatie prin Pago. Dintre cei care nu au mai donat anterior, donatiile ar fi realizabile daca procesul ar fi simplu si rapid si daca ar avea la indemana informatii despre istoricul ONG-ului si transparenta cheltuirii banilor.

“Suntem peste 100.000 cei care ne platim lunar prin Pago utilitatile, intretinerea, ne reincarcam cartela pentru a tine legatura cu toti cei dragi, de multe ori plecati in afara tarii. Facem asigurari RCA, de calatorie, de locuinta, platim taxe. Avem grija de casa de acasa si de cei dragi. In afara casei este insa o continuare a lui acasa - societatea in care traim si sub a carei reguli ne supunem. O societate pe care o putem ajuta sa fie mai buna, la fel cum vrem sa ne facem casa mai buna. Ne dorim ca Pago sa devina prima platforma romaneasca care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a dona direct din aplicatie, printr-un singur click. Este rapid, sigur si fara costuri, in timp ce fiecare donatie din aplicatie vine cu diverse beneficii pentru implicarea in societate.”, au declarat Adrian Cighi si Alexandru Gala-Popescu, co-fondatori Pago.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri