Revolut a inregistrat pierderi de 32,8 milioane de lire in 2018 dupa plata taxelor, la venituri de 58,2 milioane de euro. Astfel, veniturile au crescut cu 354%, in vreme ce pierderile s-au dublat comparativ cu anul precedent.

In 2017, compania inregistrare o pierdere de 14,7 milioane de euro, la venituri de 12,8 milioane de euro. Principalele costuri directe ale companiei sunt in continuare schemele de carduri, costurile de acquiring si cele corespunzatoare achizitiei de noi utilizatori.

Am lansat prima harta a FinTech-urilor romanesti. O poti descarca gratuit de AICI.

"Costurile asociate vanzarilor au crescut cu 247%, imbunatatind marja de profit brut a companiei, cresterea fiind mai mica decat cea inregistrata de venituri. Pierderile nete ale anului s-au ridicat la 32,8 milioane de lire", se arata in comunicatul de presa trimis de catre FinTech.

Revolut estimeaza o crestere a veniturilor in 2019 de trei ori mai mare decat cea inregistrata in anul anterior, mizand pe numarul din ce in ce mai mare de utilizatori, lansarile noi de produse, optimizarea celor existente si extinderea pe alte piete. Conform datelor prezentate de companie, peste 800.000 de noi utilizatori si-au creat conturi in august si septembrie 2019.

"La ora actuala, Revolut are peste 7 milioane de utilizatori in Europa. Compania inregistreaza in acest moment o medie de 3,7 milioane de utilizatori activi lunar si o medie zilnica de 1,1 milioane de utilizatori activi. Volumul total al tranzactiilor de la lansarea Revolut in 2015 depaseste 85 de miliarde de dolari. Numarul utilizatorilor care au optat pentru abonamente platite (Premium si Metal) a crescut cu 550% din ianuarie 2018", se mai arata in comunicatul de presa.

Dupa lansarea in varianta beta in Australia in luna iunie, Revolut pregateste o lansare etapizata a serviciului in SUA, Canada si Singapore in lunile care urmeaza. Peste 230.000 de persoane se afla pe listele de asteptare in intreaga lume lume, dintre care mai bine de 120.000 in Statele Unite.

Numarul total al angajatilor depaseste 1400, iar compania a anuntat recent investitii in deschiderea unui hub de tehnologie in Berlin, a unui nou birou in Cracovia si a unui hub suplimentare pentru servicii clienti si conformitate in Porto.

De asemena, compania a anuntat zilele trecute ca tarile in care isi propune sa se extinda, ca urmare a unui nou parteneriat cu Visa, sunt: Australia, Canada, Japonia, Noua Zeelanda, Singapore si Statele Unite ale Americii, urmand ca listei sa se adauge si Argentina, Chile, Columbia, Hong Kong, India, Coreea, Malaezia, Mexic, Filipine, Arabia Saudita, Africa de Sud, Taiwan, Thailanda, Ucraina si Vietnam.

O serie de numiri la nivel executiv a avut loc in ultimele luni pentru a intari echipa de management a companiei. Printre persoanele care s-au alaturat echipei se numara Richard Davies, Chief Operating Officer, ex-HSBC si OakNorth; David MacLean, de la Metro Bank, se va alatura companiei in pozitia de Chief Financial Officer; Philip Doyle, care a condus departamentul de Financial Crime al ClearBank, va fi noul Director de Risc Financiar; Stefan Wille, fost Vicepresedinte Finante al N26, este CFO Adjunct; Wolfgang Bardorf, care a condus departamentul de modele de lichiditate globala al Deutsche Bank, va veni in companie pe pozitia de trezorier. Revolut a desemnat echipe de conducere si in Irlanda si Lituania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri