Banca Comerciala Carpatica SA Sibiu, listata la Bursa de Valori Bucuresti, si-a majorat capitalul social cu 23,87 milioane lei, pana la 139,6 milioane lei, in urma subscrierilor finalizate in 19 ianuarie.
Actionarii bancii au aprobat pe 11 noiembrie 2006 majorarea capitalului social cu suma de 24 milioane lei. La sfarsitul perioadei de exercitare a dreptului de preferinta, pentru a subscrie in cadrul majorarii, actionarii au subscris in cuantum de 23,87 milioane lei. La sfarsitul lunii ianuarie, Banca a anuntat incheierea subscrierilor pentru majorarea de capital, actionarii achizitionand 99,46% din cele 240 milioane de actiuni oferite. Ca urmare a exercitarii dreptului de preferinta, primele de emisiune integral incasate de banca au fost de 11,93 milioane lei.

Noul capital social al Bancii Comerciale Carpatica este acum de 139,6 milioane lei (41,6 milioane euro), divizat in 1,396 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalii actionari ai bancii sunt Ilie Carabulea, cu o detinere de 35,79%, Aurel Albu, cu o participatie de 9,98%, Corneliu Tanase, cu un pachet de 9,83%, Lucio Olivo, cu o participatie de 7,86%, si Gian Antonio Olivo, cu o detinere de 6,53%.

Capitalizarea Bancii Comerciale Carpatica este de 717,56 milioane lei, corespunzatoare cotatiei de 0,62 lei, inregistrata la sfarsitul sedintei din 27 martie.

Conducerea Bancii Comerciale Carpatica SA va propune actionarilor, convocati pe 21 aprilie, majorarea capitalului social cu inca 23,08 milioane lei, prin capitalizarea a 58% din profitul net pe 2006 (11,15 milioane lei) si din utilizarea primelor de emisiune rezultate dupa majorarea de capital din luna ianuarie. in urma majorarii, banca ar trebui sa ajunga la un capital social de aproape 163 milioane lei.

Carpatica a luat 8 mil. dolari de la Finante

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a luat 8 milioane dolari de la Ministerul Finantelor Publice (MFP) pentru finantarea proiectelor de investitii in procesarea produselor agricole ale firmelor private din localitati care au mai putin de 200.000 de locuitori, au mai precizat reprezentantii bancii in comunicat.

Finantarea face parte dintr-un imprumut incheiat intre Banca Comerciala Carpatica si MFP in anul 2005, in cadrul Proiectului de Finantare Rurala - Partea A, finantat de Banca Mondiala. Pe 15 martie, Carpatica si Ministerul Finantelor au semnat un act aditional la contractul din 2005, urcand valoarea totala a angajamentului MFP la suma de 22,56 milioane dolari, potrivit comunicatului bancii.

Fondurile vor fi folosite pentru finantarea investitiilor productive ale firmelor private cu sediul in localitati care au mai putin de 200.000 de locuitori. "Carpatica finanteaza, de asemenea, proiectele de investitii productive ale intreprinderilor private din localitatile cu peste 200.000 de locuitori, daca aceste proiecte vizeaza procesarea produselor agricole: fabrici de ulei alimentar, de morarit si panificatie, mezeluri, lapte, conserve de legume-fructe si carne, abatoare sau fabrici de imbuteliere a vinurilor", se mentioneaza in acelasi comunicat.

Pentru a fi eligibile la finantare din partea bancii, proiectele trebuie sa respecte legislatia de mediu, legislatia sanitara si sanitar-veterinara in vigoare in Romania si sa fie fezabile tehnic si economic.

Banca Comerciala Carpatica are, in prezent, o retea teritoriala de 219 unitati, 173 bancomate si 23 automate de schimb valutar. Banca avea, la finalul anului trecut, active de 1,63 miliarde lei (483,7 milioane euro) si o cota de piata de 0,95%, potrivit datelor bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri