Consiliul de Supraveghere al UniCredit Bank a desemnat-o pe Feza Tan drept CEO interimar al UniCredit Bank in Romania incepand cu data de 18 aprilie 2023, conform informațiilor transmise de Unicredit la solicitarea wall-street.ro. Aceasta îi va lua locul Răsvan Radu, care a condus banca timp de 18 ani.

La anunțarea finalului de mandat de către Răsvan Radu, prima propunere din partea Unicredit a fost bancherul Septimiu Postelnicu, cu o experiență de peste 20 de ani în finanțe. Cu toate acestea, cu câteva zile înainte ca Postelnicu să își înceapă mandatul, Unicredit Bank a numit în funcție pe altcineva. S-a vehiculat în presă că Septimiu Postelnicu nu a primit un aviz pozitiv din partea Băncii Naționale a României, însă Unicredit Bank nu a vrut să comenteze acest fapt. „Nu putem comenta cu privire la procesul de aprobare si deciziile autorităților de reglementare”, au transmis reprezentanții Unicredit Bank.

Feza Tan are o carieră de aproape 30 de ani în sectorul bancar și o importantă experiență managerială, ocupând, înainte de a prelua actuala funcție în România, poziția de CEO al UniCredit Bank Serbia, din 2018, conform siteului Unicredit. Și-a început cariera în cadrul băncii turcești Yapi Kredi, în 1993, ca Management Trainee, devenind, după doi ani, analist în credite corporative. În 1997, Feza a fost numită director de subscrieri Corporate și Project Finance, unde a înființat prima echipă de project finance din Turcia.

Din 2001 a fost șefă a subscrierii creditelor corporative și comerciale, iar în 2009 a preluat funcția de șefă a creditelor corporative și comerciale, pe care a condus-o până în 2013, când a fost numită șefă a serviciilor bancare corporative și de investiții și, de asemenea, membră a Consiliului de administrație. În această perioadă, Feza a fost, de asemenea, membră a Credit Commıttee, a Comitetului de Audit și a Consiliului de Supraveghere în cadrul companiilor de leasing și factoring, precum și în 3 filiale foreıgn ale Yapı Kredi.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri