Citibank Romania si Lafarge Ciment SA au introdus, in premiera pe piata romaneasca, o solutie de incasare a facturilor intre companii prin debit direct interbancar.
Solutia a fost implementata si este utilizata de Lafarge Ciment Romania pentru incasarea facturilor de la partenerii sai, precum firme de constructii si distribuitori de ciment. Totodata, aceasta este o alternativa rapida, flexibila si eficienta la modalitatile de plata traditionale prin ordin de plata, cecuri si bilete la ordin

"Aceasta solutie de decontare prin debit direct a facturilor comerciale intre companii marcheaza un nou moment in care Citi isi asuma rolul de pionier pe piata bancara din Romania", a declarat directorul general adjunct al Citibank Romania, Cristela Georgescu.

Georgescu a mentionat ca acest sistem asigura o eficientizare a activitatii financiar-contabile a clientilor Citi, precum si o diminuare considerabila a costurilor de administrare a proceselor de incasare si reconciliere a creantelor.

Solutia de decontare prin debit direct ofera in acelasi timp o evidenta clara a incasarilor si a refuzurilor, pe baza careia se poate programa exact fluxul de numerar, asigura reconciliere automata, economie de timp si flexibilitate a platilor, potrivit datelor publicate de companie.

"Sistemul este modern, 100% sigur si eficient, cu impact important in reducerea costurilor administrative si de procesare ale platilor din perspectiva clientului", a adaugat directorul comercial si de marketing al Lafarge Ciment Romania,Teodor Bilciu. El a mentionat ca Lafarge ofera o altenativa viabila, care sa elimine neajunsurile vechilor metode de decontare precum ordinul de plata, cecul si biletul la ordin.

Serviciul este disponibil clientilor companii ai Citibank Romania care doresc sa incaseze in mod automat creante din conturile debitorilor deschise la alte banci din Romania.

In ianuarie 2006, Citi a fost prima banca de pe piata locala care a efectuat o tranzactie de debit direct catre o alta banca participanta la sistemul electronic de plati, se mai arata in comunicatul de presa.

La sfarsitul anului trecut, Citibank Romania avea active totale de 2,412 miliarde lei, iar profitul net al bancii a avansat anul trecut cu 141% fata de anul anterior, pana la 59 milioane lei (16,74 milioane euro).

Lafarge este cel mai mare producator mondial de ciment, iar profitul net al grupului pe plan mondial a atins nivelul de 362 milioane euro (493,8 milioane dolari) in primul trimestru al 2007, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul net a fost de 58 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri