Pintilie Broker de Asigurare mizeaza pe vanzarea on-line a politelor

Pintilie Broker de Asigurari (PBA) estimeaza o crestere de 3 ori a afacerilor in acest an, pana la 2,4 milioane de euro datorita intermedierii politelor prin mediul on-line, canal de vanzare din ce in ce mai cautat de clientii asiguratorilor.
Compania s-a lansat din 2006, activand la acea data ca agent de asigurare pentru o alta companie de brokeraj. Din mai 2009 a devenit firma de brokeraj de sine statatoare, avand trei actionari persoane fizice Alexandru Pintilie detinand 57% din actiuni, Vlad Dorofte, 33%, si Valentin Radu, 10%.

Anul trecut, brokerul a intermediat prin site-ul detinut www.RCA-Ieftin.ro polite in valoare totala de 825.000 de euro in timp ce pentru anul acesta sunt estimate intermedieri de peste 2,4 milioane de euro. Site-ul RCA-Ieftin.ro a intermediat prime in valoare de 4,5 milioane de lei (1,06 mil. euro) din luna mai 2009, astfel ca circa 50% dintre polite sunt incheiate exclusiv online, potrivit companiei.

“Pentru 2010 estimam ca vom intermedia polite in valoare totala de 20 de milioane de lei”, a spus Alexandru Pintilie (foto), administrator delegat si co-actionar PBA.

RCA-ul este o asigurare obligatorie de raspundere civila, al carei principal beneficiu pentru cumparator este dreptul de a circula cu automobilul pe drumurile publice, iar in urma unui accident rutier eventualul prejudiciat fiind adevaratul beneficiar al serviciilor asiguratorului.

“Tariful devine principalul si cel mai important criteriu de selectie in cazul politei RCA. Se pare ca mediul economic nefavorabil a obligat romanii sa se gandeasca de 2 ori inainte de a lua decizia de cumparare a politei RCA, la care diferentele de pret si viteza de modificare a acestora sunt foarte mari. Piata din Romania urmeazã trendul pietelor occidentale, unde vanzarile se fac prioritar on-line, precum cea din Marea Britanie, chiar si Ungaria”, a mai detaliat Pintilie.

RCA Ieftin a reusit, in ultimii 3 ani, sa ofere celor 100.000 de clienti ai sai sansa de a alege societatea de asigurare in cunostinta de cauza, atat prin site-ul www.rca-ieftin.ro , cel mai vizitat site de profil, conform statisticilor trafic.ro , cat si prin agentiile retail din Bucuresti.

RCA Ieftin s-a extins si in mediul retail off-line, in AFI Palace Cotroceni fiind deschisa cea de-a sasea agentie RCA Ieftin, iar in Grand Arena Berceni, cea de-a saptea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri