Operatorul telecom Vodafone a anuntat joi ca va plati 5 miliarde de dolari in cash pentru o treime din Vodafone Essar, business indian al operatorului din Marea Britanie, catre Essar Group care detine respectivele actiuni, scrie presa internationala.
Afacerea va finaliza o disputa de lunga durata dintre conglomeratul Essar Group si Vodafone asupra valorii actiunilor minoritare detinute de Essar Group la Vodafone Essar.

Dupa mai mult de patru ani de negocieri si “jocuri de piata”, Essar a declarat ca a decis sa vanda toate actiunile detinute catre Vodafone la un pret stabilit in 2007, de 5 mld. $.

Vodafone a cumparat in 2007 cu 10,9 mld. $ 67% din compania telecom numita pe atunci Hutchison Essar.

Piata din India nu s-a dovedit a fi una usor de stapanit de operatorul britanic, guvernul local somand corporatia la plati de peste 3 mld. $ pentru frecvente radio si taxe adiacente achizitiei din 2007.

Piata din India este una foarte concurentiala si, desi Vodafone este al doilea jucator din regiune, a pierdut in ultimii ani din marja de profit.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri