Vivendi va detine astfel in totalitate cea mai mare divizie a sa, iar Vodafone iese de pe piata franceza, potrivit Mediafax.

Pretul tranzactiei include plata catre Vodafone a unor dividende ale SFR in valoare totala de 200 milioane euro, se arata intr-un comunicat al Vivendi.

In plus, SFR si Vodafone vor continua cooperarea comerciala pentru urmatorii trei ani.

Vodafone vrea sa foloseasca patru miliarde lire (4,5 miliarde euro) din incasari pentru rascumpararea de actiuni proprii, potrivit unui comunicat al grupului britanic.

Pretul obtinut de Vodafone este "mult mai bun decat se asteptau cei mai multi", potrivit unui analist al Sanford C. Bernstein & Co.

Citeste si:

"Este grozav pentru Vodafone si cred ca rascumpararea actiunilor va surprinde de asemenea prin volum", a afirmat el.

Actiunile Vodafone au crescut cu 18% in ultimele 12 luni, urcand capitalizarea companiei cu 92,4 miliarde lire sterline. Vivendi a urcat in acelasi timp cu 1,7%.

Acordul trebuie avizat de autoritatile pentru concurenta, iar cele doua grupuri anticipeaza ca tranzactia se va finaliza pana la sfarsitul lunii iunie.

"Tranzactia va genera o crestere semnificativa a profitului net al Vivendi, facand loc pentru cresterea dividendelor catre actionari", a declarat in comunicat directorul general al grupului francez, Jean-Bernard Levy.