Michael Dell (foto), fondator si CEO al producatorului de computere Dell, considera ca tabletele PC ce ruleaza pe Android vor depasi la un moment dat iPad-urile Apple – “nu maine, nu poimaine dar, daca te gandesti ca acum 18 luni telefoanele Android erau foarte rare si acum au depasit ca numar iPhone-urile, nu vad niciun motiv ca acest lucru sa nu se repete si cu tabletele”, potrivit presei internationale.

Declaratiile lui Michael Dell sunt oarecum previzibile, avand in vedere ca interesul companiei este de a sustine sistemul de operare Android – compania americana are in prezent doua tablete de 5 si 7 inci, ambele ruland pe Android.

Seful Dell nu a spus cand ar putea avea loc schimbarea de forte pe piata. In prezent, iPad-ul Apple eclipseaza aproape total concurentii de pe piata. Conform IDC, Apple va acoperi intre 70 si 80% din piata de tablete anul curent.

Una dintre problemele cu care se confrunta tabletele Android este ca nu exista un “varf de lance” pe aceasta piata. Astfel, Motorola Xoom, tableta lansata in februarie, nu s-a bucurat de succesul scontat, comercializandu-se doar 10.000 de unitati, conform Deutsche Bank.

O poveste similara este si in cazul Samsung Galaxy Tab, lansata anul trecut. Compania a subliniat ca a livrat catre reselleri 2 milioane de unitati insa oficialii firmei au admis ca vanzarile catre clientii finali nu au fost atat de bune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cum se traduce in business pasiunea unor romani pentru sailing