Google adauga noi caracteristici programului sau de cautare desktop, inclusiv o personalizare avansata a Sidebar si posibilitatea de a trimite informatii direct catre un alt desktop, cautare pe multiple computere simultan si blocarea functiei de cautare cu o parola.

In urma cu trei zile au fost lansate noile caracteristici pentru Google Desktop , un program descarcabil gratuit ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a cauta fisiere pe hard drive-urile lor utilizand cuvinte cheie pentru a lansa aplicatiile. Optiunea Sidebar ofera stiri personalizate, feed-uri RSS, informatii meteo, informatii bursiere si alt tip de informatii pa baza preferintelor utilizatorului.

Cu noua versiune beta a Google Desktop 3, utilizatorii pot muta modulele Sidebar in orice parte a ecranului doresc. De asemenea, utilizatorii pot trimite prin e-mail link-uri de stiri, note si alte informatii altor utilizatori, sau le pot trimite prin Gmail Chat. Cautarea Google Desktop poate fi acum blocata cu o parola Windows pentru a impiedica cautarea de fisiere pentru alte persoane.

Persoanele care utilizeaza mai multe computere, pot acum utiliza Google Desktop pentru a cauta fisiere pe mai multe computere simultan, chiar daca acestea nu sunt conectate la Internet. Odata activata functia Search Across Computers, copii ale documentelor text si istoricul Web sunt automat transferate pe computerul care are instalat Google Desktop. Cand un utilizator cauta informatii pe un computer, se face automat cautare si pe al doilea computer.

Google va sterge toate copiile fisierelor de pe serverele sale in termen de 30 zile si va cripta datele. Google exclude automat transferarea fisierelor portejate cu parola si a paginilor Web securizate, iar utilizatorii pot exclude orice foldere sau fisiere.

Printre noile functii oferite se afla si formulare de cautare avansata, sugestii de ortografie la interogari, posibilitatea de a inactiva indexarea, adaugarea indexarii fisierelor zip, etc.

In prezent Google Desktop este disponibil doar in limba engleza, dar pana la sfarsitul lunii martie va fi lansat in alte 16 limbi.
Noi plug-in-uri permit utilizatorilor sa includa in Sidebar module care urmaresc licitiatiile eBay, sa primeasca anunturi de angajare si sa monitorizeze traficul orar.

Cautarea desktop este un domeniu fierbinte, toate motoarele de cautare importante incercand sa ofera astfel de functii. Microsoft a lansat MSN Search Toolbar cu Windows Desktop Search anul trecut in mai si intentioneaza sa includa produsul Sidebar in urmatoarea versiune a sistemului de operare, numit Windows Vista.

Yahoo Widgets se bazeaza pe programul Konfabulator achizitionat de Yahoo anul trecut. Si Apple Computer ofera programul Dashboard pentru Mac OS.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri