Producatorul de smartphone-uri Xiaomi Corp. si-a triplat livrarile pe piata din China trimestrul trecut, depasind astfel Samsung si devenind cel mai mare jucator in statul asiatic, la doar patru ani de la inceputurile companiei.

Compania cu sediul in Beijing a livrat 15 milioane de device-uri in al doilea trimestru al anului curent, acoperind astfel 14% din intreaga piata de smartphone-uri din China, scrie Businessweek citand compania de cercetare Canalys. Samsung a livrat circa 13,2 milioane de smartphone-uri, acoperind circa 12% din piata.

Apple este singurul producator strain din top 10, compania americana marindu-si livrarile in statul asiatic cu 58%, dupa parteneriatul cu China Mobile.

Xiaomi a atras clienti prin comercializarea de smartphone-uri mai ieftine care includ multiple aplicatii centrate pe tari precum China, India, Brazilia si Rusia. „Xiaomi are potentialul de a deveni o forta de luat in considerare si in afara Chinei si vendorii internationali ar trebui sa fie cu ochii pe ei”, considera Jessica Kwee, analist al Canalys.

China a atras 108,5 milioane de smartphone-uri in al doilea trimestru, echivalentul a circa 37% din livrarile pe plan mondial. Lenovo a fost al treilea jucator in statul asiatic, cu 13 milioane de terminale livrate.

Samsung ar putea renunta la...
Citeste si: Ce ar putea aduce nou urmatorul model de Samsung Galaxy S8


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Samsung Galaxy S8, direct de la Londra: Primele impresii