Un pasionat de tehnologia a creat o versiune AI(Artificial Intelligence) a iubitei sale și spune că și tu poți face același lucru.

Enias Cailliau a creat o clonă virtuală a prietenei sale, fiind inspirat de popularitatea chatbotului ChatGPT, dezvoltat de către OpenAI, și a altor soluții de inteligență artificială generativă dezvoltate în funcție de tipul de personalitate ales.

O altă sursă de inspirație a fost CarynAI, versiunea AI a influencerului Caryn Marjorie, ce, pentru 1$ pe minut, poate fi prietena ta. Cailliau a considerat însă că prețul este destul de mare având în vedere că tehnologia este destul de simplu de folosit pentru a crea astfel de soluții și „oricine o poate face”.

Astfel, a decis să lanseze GirlfriendGPT, un proiect open-source care permite internauților să își personalizeze propriul chatbot în funcție de trăsăturile unice ale partenerelor. Una din încercările sale a fost și aceea de a crea un partener de sală, însă a renunțat la idee deoarece i s-a părut complicat de evaluat, conform BusinessInsider.com.

El consideră că este mult mai ușor pentru el să evalueze calitatea unei soluții care reprezintă o clonă virtuală a partenerei sale de viață. În procesul de dezvoltare a soluției, acesta s-a folosit de algoritmi de tipul (LLM), pe care i-a antrenat cu ajutorul Bard, rivalul ChatGPT lansat de Google, dar și de soluții de tipul text-to-speech pentru a replica vocea partenerei sale, clona fiind capabilă să îi trimită mesaje vocale pe Telegram.

O serie de funcționalități sunt încă în proces de dezvoltare, Cailliau precizând că vocea nu este replicată cu o acuratețe ridicată iar generatorul de selfie-uri nu funționează, așa cum se poate vedea mai jos. Solușia GirlfriendGPT poate fi testată aici.

Sursa foto: alphaspirit.it / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri