Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania, estimeaza ca afacerile de aproximativ 14,1 milioane de euro de anul trecut nu vor inregistra o crestere anul acesta, insa compania si-ar putea mari cota de piata de aproximativ 22,7% din piata de software si servicii de business estimata in 2008 la 62,2 milioane de euro de International Data Corporation (IDC).
“Anul acesta nu vom creste, dar am putea castiga cota de piata in functie de felul in care performam fata de ceilalti, si daca sectorul public ramane la fel ca pana acum. Trimestrul patru este definitoriu pentru ca este cel mai important. Vom participa la toate licitatiile publice din domeniu chiar daca nu stim daca vom castiga”, a declarat Valentin Tomsa (foto), directorul general al filialei locale a celui mai mare producator mondial de software de business.

In ultimele doua luni s-au anuntat licitatii de proiecte publice de peste 100 de milioane de euro, majoritatea companiilor din IT sperand intr-o revenire a afacerilor datorita acestor proiecte dupa ce in primul semestru majoritatea clientilor privati si-au redus semnificativ bugetele, iar sectorul public a fost inghetat. Potrivit companiei Pierre Audoin Consultants (PAC), in acest an proiectele publice vor insemna aproximativ 28% din piata de IT estimata in 2009 la 1, 26 miliarde de euro.

Institutiile de stat inseamna aproximativ 30-40% din afacerile SAP Romania, restul fiind reprezentat de IMM-uri, pentru care SAP a lansat a treia versiune a solutiei SAP Business all-in-one.

Tomsa a adaugat ca in primul semestru al acestui an cele mai mari scaderi de bugete, de 50%, au fost inregistrate la echipamente si infrastructura, pe segmentul de solutii diminuarile fiind mai mici.

Cel mai important client castigat in 2009 a fost Apa Nova, toate contractele semnate in acest an fiind cu intreprinderi mici si mijlocii. SAP Romania are aproximativ 300 de clienti printre care cei mai importanti Petrom, E.ON Gaz, Transgaz, Arabesque, Electrica si Vel Pitar.

La sfarsitul primului semestru din 2009, compania avea 70 de angajati, dar pana la finalul anului numarul acestora ar putea creste pana la 90.

“Nu am dat afara oameni, chiar in ultima luna am angajat doua persoane si pana la sfarsitul lui 2009 cred ca vom mai angaja 10. Am restructurat pozitiile, ne-am dat seama ca nu putem avea atat de multe niveluri de management si am facut astfel incat deciziile sa fie luate mai rapid”, a mai spus managerul.

SAP este cel mai producator mondial de software pentru afaceri, cu peste 43.400 de clienti in mai mult de 120 de tari

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri