Aplicarea in Ungaria a unei taxe speciale, de criza, in telecomunicatii ar putea incalca legislatiei UE, care prevede ca fondurile obtinute astfel pot fi folosite numai pentru cheltuielile rezultate din modificarea reglementarilor in sectorul de profil, potrivit comisarului Neelie Kroes, citat de Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Jonathan Todd, a declarat intr-o conferinta de presa ca Executivul UE nu a fost informat in privinta intentiilor Ungariei in aceasta privinta si, din acest motiv, a refuzat sa comenteze, potrivit agentiei MTI, citata de Portfolio.hu.

Todd a reamintit ca la sfarsitul lunii septembrie Comisia a cerut Frantei si Spaniei sa elinieo taxa aplicata operatorilor de telecomunicatii, care avea rolul sa acopere deficitul de finantare al televiziunii publice.

Premierul ungar Viktor Oban a declarat, miercuri, ca guvernul intentioneaza sa aplice timp de trei ani taxe de criza companiilor din telecomunicatii, energie si retail.

Guvernul anticipeaza ca va colecta din noile taxe 61 miliarde forinti (223 milioane euro) anual de la companiile de telecomunicatii, 70 de miliarde de forinti (256,4 milioane euro) de la cele din energie si 30 de miliarde de forinti (110 milioane euro) de la lanturile de retail.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vodafone cere Ungariei sa renunte la introducerea taxei pe Internet