Vanzarile nete au avansat in perioada analizata cu 16%, la 14,027 miliarde de dolari. Cresterea incasarilor reflecta, printre altele, rezulatatele companiei Alcon, dar si succesul unor produse precum medicamentele Lucentis, folosit in tratamente oculare, si Gilenya, pentru tratarea sclerozei multiple, scrie Mediafax.

"Contributiile tuturor operatiunilor au contribuit la un start foarte bun in acest an. Ne-am pastrat forta inovatoare, datorita unor aprobari pentru medicamente noi in UE", mentioneaza compania in raportul privind rezultatele financiare din primele trei luni ale anului.

Vanzarile de vaccinuri antigripale s-au redus, insa, cu 37%, la 371 de milioane de dolari. Contributia la profit a vaccinurilor a crescut considerabil in 2009-2010, cand guverne din intreaga lume au achizitionat aceste produse pentru a combate o pandemie de gripa.

Citeste si:

Compania a confirmat obiectivul de a inregistra o crestere de doua cifre a vanzarilor in acest an.

Novartis, care a achizitionat Alcon anul trecut, se confrunta cu expirarea patentelor pentru unele produse importante, in aceeasi situatie regasindu-se majoritatea producatorilor de medicamente.