Masura face parte dintr-un plan al ministrului de Finante, Wolfgang Schaeuble, pentru a recupera, pana in toamna, fonduri transferate in Elvetia din cauza evaziunii fiscale, scrie Handelsblatt, citand surse guvernamentale. O astfel de decizie ar incheia divergente de durata dintre Germania si Elvetia referitoare la legislatia care protejeaza secretul bancar.

Bancile elvetiene ar putea fi taxate cu 30% din diferenta rezultata dintre valoarea depozitelor din prezent si cea din urma cu zece ani, parte a unei intelegeri amiabile, noteaza publicatia. O taxa separata, aplicata o singura data asupra bancilor, ar putea genera patru miliarde de euro.

Autoritatile germane au raportat cresterea numarului de evazionisti care se autodenunta, dupa ce guvernul de la Berlin a cumparat anul trecut date sustrase din sistemul bancar elvetian.

Citeste si:

Bancile ar putea recupera cele 14 miliarde de euro de la clientii germani, noteaza Handelsblatt, adaugand ca in Elvetia exista fonduri netaxate ale germanilor de circa 150 miliarde de euro.