Senatul Statelor Unite a blocat dezbaterea unui proiect al Casei Albe pentru crearea de locuri de munca, in valoare de 447 de miliarde de dolari, insa presedintele Barack Obama a anuntat ca votul din Senat "nu inseamna sfarsitul luptei".
Proiectul, sustinut de Partidul Democrat, nu a reusit sa obtina cele 60 de voturi necesare pentru a putea intra in dezbaterea Senatului, conform Mediafax.

Presedintele Barack Obama a afirmat ca, desi votul reprezinta o infrangere, "nu inseamna sfarsitul luptei" si a anuntat ca intentioneaza sa includa prevederile pachetului respins marti in mai multe proiecte de lege, care ar putea fi adoptate separat.

"In urmatoarele zile, membrii Congresului trebuie sa decida daca ei cred ca trebuie sa-i readucem in activitate pe profesori, constructori, politisti si pompieri", a afirmat Obama. "Trebuie sa decida daca ei cred ca trebuie sa protejam reducerile de impozite pentru proprietarii de firme mici si pentru americanii din clasa de mijloc sau sa protejam scutirile de impozite pentru milionari si miliardari", a adaugat el.

Republicanii se opun categoric unei prevederi care vizeaza o suprataxa de 5,6% pentru veniturile anuale care depasesc 1 milion de dolari. Liderii republicani au acuzat Casa Alba ca se angajeaza, din motive politice, intr-un "razboi de clasa", in timp ce democratii au apreciat ca propunerea este corecta si i-au acuzat pe republicani ca ii apara pe bogati in detrimentul marii majoritati a americanilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri