Proiectul, sustinut de Partidul Democrat, nu a reusit sa obtina cele 60 de voturi necesare pentru a putea intra in dezbaterea Senatului, conform Mediafax.

Presedintele Barack Obama a afirmat ca, desi votul reprezinta o infrangere, "nu inseamna sfarsitul luptei" si a anuntat ca intentioneaza sa includa prevederile pachetului respins marti in mai multe proiecte de lege, care ar putea fi adoptate separat.

"In urmatoarele zile, membrii Congresului trebuie sa decida daca ei cred ca trebuie sa-i readucem in activitate pe profesori, constructori, politisti si pompieri", a afirmat Obama. "Trebuie sa decida daca ei cred ca trebuie sa protejam reducerile de impozite pentru proprietarii de firme mici si pentru americanii din clasa de mijloc sau sa protejam scutirile de impozite pentru milionari si miliardari", a adaugat el.

Republicanii se opun categoric unei prevederi care vizeaza o suprataxa de 5,6% pentru veniturile anuale care depasesc 1 milion de dolari. Liderii republicani au acuzat Casa Alba ca se angajeaza, din motive politice, intr-un "razboi de clasa", in timp ce democratii au apreciat ca propunerea este corecta si i-au acuzat pe republicani ca ii apara pe bogati in detrimentul marii majoritati a americanilor.