Guvernul urmeaza sa anunte noile prognoze economice joi.

Surse din coalitia aflata la guvernare in Germania au declarat, pentru Reuters, ca ministrul Economiei, Philipp Roesler, va revizui in usoara scadere si estimarea pentru avansul economic din acest an, de la 3% la 2,9%.

Criza datoriilor din zona euro si incetinirea economiei mondiale afecteaza pietele de export ale Germaniei si limiteaza cheltuielile de consum pe piata interna, alimentand temeri in randul economistilor ca Germania ar putea intra in recesiune.

Potrivit unui sondaj in care au fost consultati peste 20 de economisti, Germania se afla in pragul recesiunii din cauza agravarii crizei din zona euro, care incepe sa afecteze economia reala.

Citeste si:

Revizuirea datelor va alinia prognozele autoritatilor cu cele ale centrelor de cercetare si cu inrautatirea situatiei economice la nivel global.

Cele mai importante institute economice din Germania au inrautatit saptamana trecuta estimarea de crestere economica pentru anul urmator de la 2,9% la 0,8%.

Anul trecut, Germania a inregistrat o crstere a PIB de 3,6%, fiind una dintre economiile industrializate cu cea mai buna evolutie dupa criza financiara, sustinuta de cererea puternica pentru exporturi, mai ales din China.