Disputa dintre cei doi lideri a amanat cu aproape doua ore incheierea summitului UE de duminica, Sarkozy exprimandu-si iritarea in legatura cu criticile constante formulate de oficialii de la Londra.

"Ati pierdut o buna ocazie sa taceti", i-a spus presedintele francez lui David Cameron. "Ne-am saturat sa ne criticati si sa ne spuneti ce sa facem. Spuneti ca urati euro, iar acum vreti sa va amestecati in intalnirile noastre", a adaugat el.

Oficiali care au asistat la schimbul de replici au afirmat ca premierul britanic a insistat ca pachetul de masuri care va fi adoptat miercuri de liderii tarilor din zona euro are implicatii importante si pentru statele care nu au aderat la moneda unica, iar interesele acestora trebuie luate in considerare. Premierul polonez, Donald Tusk, care a prezidat reuniunea, a apreciat ca discutia a fost "furtunoasa".

Citeste si:

In urma schimbului de replici, liderii UE au convenit ca pachetul de masuri sa fie discutat de reprezentantii tuturor celor 27 de state membre UE, insa decizia finala sa fie luata mircuri de statele din zona euro.

Cameron a fost nevoit sa renunte la calatoriile programate pentru aceasta saptamana, pentru a participa la reuniunea europeana de miercuri, iar luni se va confrunta cu cea mai importanta revolta a euroscepticilor din Partidul Conservator, decisi sa sfideze guvernul la votul privind convocarea unui referendum referitor la Uniunea Euorpeana.