Agitatia de pe pietele financiare provocata de criza europeana a datoriilor ar putea dura inca doi ani, a declarat ministrul german de Finante Wolfgang Schaeuble, in timp ce liderii G8 se pregatesc sa discute despre situatia Greciei si impactul asupra economiei mondiale, transmite Bloomberg.

Dupa mai mult de doi ani de cand Grecia a dezvaluit deficitul bugetar masiv, Europa "a cunoscut o criza de amploare", a afirmat Schaeuble intr-un interviu inregistrat, difuzat vineri la postul de radio Europe 1, informeaza Mediafax.

"Este normal. Chiar si asa, in 12-24 de luni pietele financiare se vor calma", a apreciat oficialul german.

Purtatorul de cuvant al Ministerului german de Finante, Silke Bruns, a afirmat pe de alta parte ca guvernul cancelarului Angela Merkel are o datorie fata de alegatori sa se pregateasca pentru o posibila iesire a Greciei din zona euro.

"Oamenii au dreptul sa se astepte ca guvernul sa faca pregatiri pentru toate eventualitatile", a afirmat Bruns la briefingul de presa al guvernului, de la Berlin.

Merkel si ceilalti lideri europeni sunt presati de colegii lor din G8 sa faca mai mult pentru rezolvarea crizei, dupa ce aproape 4.000 de miliarde de dolari au fost sterse de pe pietele de capital in aceasta luna, din cauza speculatiilor ca Grecia va iesi din zona euro.

Liderii G8 se reunesc in acest weekend la Camp David, in SUA, principala tema de discutii fiind criza din Europa.

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a declarat joi ca economia americana se confrunta cu probleme din cauza inrautatirii situatiei in Europa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Grecia accepta conditiile creditorilor pentru un nou pachet de salvare