Statele Unite au cerut miercuri ca miscarea siita libaneza Hezbollah sa se retraga "imediat" din conflictul din Siria, mai ales pe frontul din orasul strategic Qousseir, relateaza AFP.

"Condamnam cu cea mai mare tarie declaratiile (liderului Hezbollah) Hassan Nasrallah, care confirma rolul activ al militarilor sai in luptele de la Qousseir si in intreaga Sirie. Este o escaladare inacceptabila si extrem de periculoasa", a declarat Jennifer Psaki, purtator de cuvant al Departamentului de Stat, in deschiderea unei conferinte de presa.

"Cerem ca Hezbollah sa-si retraga imediat combatantii din Siria", a solicitat oficialul american organizatiei Hezbollah, considerata drept "organizatie terorista" de catre administratia de la Washington, scrie Mediafax.

Trupe de elita siriene si combatanti ai Hezbollah i-au incercuit miercuri pe rebelii sirieni care se apara in nordul Qousseir. In acelasi timp, Consiliul pentru Drepturile Omului de la Geneva a adoptat o rezolutie care condamna interventia combatantilor straini, alaturi de fortele de la Damasc, la Qousseir, fara sa numeasca direct Hezbollah.

Psaki a mai exprimat ingrijorarea Washingtonului in ceea ce priveste "amenintarea incredibil de periculoasa" pe care o poate provoca razboiul civil din Siria asupra "stabilitatii Libanului" frontalier, a doua zi dupa moartea a trei soldati libanezi, in estul tarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Triunghiul din Siria: Trump-Putin-Assad. Cum va raspunde Moscova?