Banca centrala a Rusiei a numit joi un administrator provizoriu la conducerea filialei ruse a Privatbank, cea mai mare banca din Ucraina in functie de active, al carei actionar principal este un oligarh ucrainean numit guvernator de regiune de noile autoritati pro-europene, transmite AFP, preluat de Mediafax.

Un administrator provizoriu a fost numit joi la Moskomprivatbank, pentru efectuarea unui control al activitatilor si activelor bancii, se arata intr-un comunicat al bancii centrale care precizeaza ca activitatea institutiei financiare va continua sa aiba loc sub licenta proprie.

Un purtator de cuvant al Privatbank a spus ca decizia bancii centrale ruse nu are motive economice.

"Nu exista motive economice pentru numirea unui administrator provizoriu la Moskomprivatbank", a declarat Oleg Serga, citat de Interfax Ucraina.

Moskomprivatbank este filiala rusa a Privatbank, la care principalul actionar este influentul oligarh Igor Kolomoiski, numit la inceputul acestei luni guvernator al regiunii Dniepropetrovsk, de catre noile autoritati ucrainene.

Primaria Sectorului 4...
Citeste si: Primaria Sect. 4 construieste gradinite si scoli in Cernauti, Ucraina

Presedintele rus Vladimir Putin a criticat marti numirea lui Kolomoiski, pe care il considera un escroc si pe care il acuza ca l-a inselat pe miliardarul rus Roman Abramovici, in urma cu cativa ani.

O sursa bancara din Rusia a declarat agentiei Interfax ca decizia bancii centrale este legata de tensiunile aparute in randul clientilor Moskomprivatbank, din cauza unor informatii referitoare la participarea bancii la finantarea terorismului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Sondaj INSCOP. Principalele griji ale romanilor: coruptia si Rusia