Constructorul de nave norvegian Aker Yards a incheiat un contract in valoare de 320 milioane de euro cu o importanta companie ruseasca, urmand sa construiasca patru spargatoare de gheata destinate transportului de marfa, cu o optiune pentru inca un vas de acest tip, potrivit Rompres.

Compania a precizat ca cele patru nave vor fi construite la santierele firmei din Rostock si Wismar pentru compania rusa MMC Norilsk Nickel Group, unul din cei mai mari producatori de nichel, paladium si platina din lume, urmand sa fie finalizate la sfarsitul lui 2008 si inceputul lui 2009.

Vasele vor avea 169 metri lungime si vor putea sparge gheata cu o grosime de pana la 1,5 metri, prin intermediul pupei, in conditiile in care suprafata de gheata va fi de o grosime mai mica, nava va putea sa navigheze in mod normal.

Potrivit reprezentantilor Aker, comanda a venit dupa ce compania rusa a testat cu succes o prima ambarcatiune in luna martie. Aker Yard este cel mai mare constructor de nave din Europa si al V-lea pe plan mondial, avand santiere in Norvegia, Finlanda, Germania, Franta, Romania si Brazilia.


Mai multe articole din sectiunea International »