Curtea de Arbitraj de la Haga trebuie sa dea verdictul saptamana viitoare, in data de 28 iulie, intr-un mega-proces in care holdingul GML Ltd. cere despagubiri in valoare de 103 miliarde de dolari pentru confiscarea Yukos de catre statul rus, scrie Bloomberg, care il citeaza pe Tim Osborne, seful grupului.

GML Ltd a demarat procesul in anul 2007

Reamintim, oligarhul Mihail Hodorkovski – cel care controla grupul petrolier, a stat in inchisorile ruse mai bine de zece ani, dupa ce a fost acuzat de frauda, spalare de bani si deturnare de fonduri, fiind eliberat abia la finele anului trecut. El avea in 2003 o avere estimata la 15 miliarde de dolari, iar Yukos era in acel moment cea mai mare companie petroliera rusa. Aceasta a fost acuzata de o evaziune gigantica, de 27 de miliarde de dolari, falimentata si vanduta pe bucati. Cea mai mare parte a activelor Yukos au ajuns, in final, la Rosneft, companie detinuta de catre statul rus, iar o parte la Gazprom. Procesul lui Hodorkovski si dezmembrarea Yukos au fost categorisite de catre Occident drept „politice“. Oligarhul era un inamic public al lui Putin.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Statie de benzinarie Yukos/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri