In luna octombrie Rusia si Grecia vor semna un acord de solutionare a datoriilor fostei URSS si Federatiei Ruse catre Grecia, a caror valoare este estimata la 12 milioane dolari, a informat RIA Novosti citand o sursa guvernamentala.

Potrivit acestei surse acordul va fi semnat cu prilejul vizitei pe care prim-ministrului rus, Mikhail Fradkov, o va efectua in Grecia in perioada 5-7 octombrie si urmeaza unor acorduri similare semnate la inceputul acestui an de Rusia cu tarile Clubului de la Paris. Datoriile URSS catre Grecia includ o datorie comerciala de 10 milioane dolari si o datorie garantata de aproximativ doua milioane dolari acumulata ca urmare a acordului bilateral referitor al sprijinirea financiara a etnicilor greci care au dorit sa se repatrieze din URSS. Oficialul citat de RIA Novosti a precizat ca datoria va fi achitat in maxim 30 de zile de la semnarea acordului, inforemeaza Rompres.

Anterior Ministerul rus de Finante a anuntat ca se astepta sa rascumpere cea de a doua transa a datoriilor comerciale ale fostei URSS pana in luna noiembrie 2006. Aceste datorii au crescut ca urmare a exporturilor de bunuri si servicii de catre companiile straine, insa Ministerul rus de Finante estimeaza ca este vorba de o suma principala de peste 1,7 miliarde dolari. La o data ulteriora Rusia va rascumpara toate datoriile comerciale pentru Eurobonduri cu maturitate in 2010 si 2030 si, partial, pentru numerar.

Ministerul rus de Finante a rascumparat deja o prima transa din datoriile comerciale ale fostei URSS in luna decembrie 2002. Atunci au fost recunoscute la schimb solicitari in valoare de 1,28 miliarde dolari, pentru acoperirea carora Rusia a emis Eurobonduri in valoare de 1,37 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri