Grupul olandez ING a luat decizia strategica de a stopa furnizarea de servicii catre clientii prioritari din segmentul de retail si clientii din segmentul private banking de pe piata ungara, incepand din data de 15 decembrie 2006. ING Bank a cedat portofoliile sale de clienti prioritari din segmentul de retail si clienti din segmentul de private banking catre Erste Bank Ungaria si furnizorul de servicii Erste Befektetsi.

In conformitate cu strategia urmata de ING Group la nivel global, ING Bank din Ungaria se va concentra asupra extinderii pe piata corporativa si piata pentru investitii corporative in aceasta tara.

Compania-mama olandeza a decis, ca element component al strategiei sale, sa stopeze furnizarea de servicii catre clientii sai prioritari din segmentul de retail si clientii din segmentul de private banking, incepand cu data de 15 decembrie 2006. ING Bank a decis sa transfere acest portofoliu de clienti catre Erste Bank Ungaria si Erste Befektetsi.

Seful Diviziei de Retail a Erste Bank, Bernadett Ttrai, a declarat ca Erste Bank, una dintre cele mai mari banci de retail din Ungaria, a patruns pe piata de private banking in vara anului 2006. "In cadrul noului acord, portofoliul de clienti al Erste Bank pentru segmentul de private banking s-a marit cu cateva sute de contracte", a declarat Ttrai, adaugand ca valoarea noilor actiuni se estimeaza ca va depasi 15 miliarde HUF.

Gza Rner, CEO al Erste Befektetsi, a declarat la randul sau ca un obiectiv strategic al companiei este sa se dezvolte, ajungand una dintre primele trei furnizoare de servicii pe segmentul de private banking din Ungaria, in decurs de doi ani.Rner a explicat ca expansiunea se va realiza printr-un proces de crestere organica, dar si prin achizitii si cumparare de actiuni, precum si prin exploatarea sinergiilor oferite de Erste Group din Ungaria, prin intermediul clientilor si contactelor sale de business.

In cadrul contractului semnat cu ING Bank, conturile bancare si conturile de depozit detinute de ING vor fi transferate catre Erste Bank incepand din 15 decembrie 2006. Drepturile aferente platilor neacoperite si imprumuturilor aranjate pentru conturile bancare in chestiune vor fi transferate de ING Bank catre Erste, in ziua realizarii transferului de actiuni.

Pasivele ING Bank decurgand din aceste plati neacoperite si contracte de imprumut vor fi preluate de Erste, cu consimtamantul clientilor. in ceea ce priveste serviciile de investitii utilizate de clienti, Erste Befektetsi va prelua pasivele ING Bank in ziua realizarii transferului de actiuni.