Doisprezece agenti ai serviciilor de informatii ale Rusiei au fost inculpati pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat american inaintea scrutinului prezidential din SUA din noiembrie 2016, a comunicat vineri Departamentul Justitiei, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Inculpatii, toti membri ai serviciului de informatii al armatei ruse (GRU), sunt acuzati ca ''au conspirat in mod intentionat (...) pentru a obtine acces neautorizat in calculatoarele unor persoane sau entitati americane implicate in alegerile prezidentiale americane, a fura documente din aceste calculatoare si a organiza publicarea acestor documente pentru a se amesteca in alegeri'', indica actul de inculpare.

Anuntul Departamentului Justitiei intervine cu trei zile inaintea intalnirii pe care presedintele american Donald Trump o va avea cu omologul sau rus, Vladimir Putin, la Helsinki, si la care cei doi ar urma sa abordeze si acuzatiile de ingerinta a Rusiei.

Inculparile celor 12 rusi au fost cerute de procurorul special Robert Mueller, care ancheteaza presupusa imixtiune rusa in alegerile castigate de candidatul republican Donald Trump.

Moscova este acuzata ca a orchestrat operatiunile de piraterie informatica prin care au fost sustrase si publicate mii de emailuri ale unor responsabili ai Partidului Democrat, bruind astfel mesajul candidatei Hillary Clinton.

Citeste si:
Antreprenor din DIASPORA: Daca nu mergeam la vot, aveam ceva pe suflet
Antreprenor roman din...

Treisprezece cetateni rusi si trei firme din aceasta tara au fost deja inculpati de procurorul special, care i-a acuzat ca au intreprins pe retelele sociale o campanie de destabilizare a candidatei democrate inaintea scrutinului. Kremlinul a respins toate acuzatiile.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
SUA: 40% din achizitiile de Black Friday s-au facut de pe mobil