Autoritatea pietelor financiare (AMF) din Franta a aprobat, vineri, planul de fuziune al operatorului bursier european Euronext cu New York Stock Exchange (NYSE) si au anuntat ca asteapta si aprobarea altor institutii inainte de a fixa data la care se va incheia fuziunea, relateaza Reuters.

Inainte de a putea fi lansata oferta de preluare, mai este nevoie de autorizatii din partea autoritatilor de reglementare din Belgia, Portugalia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii si de unda verde din partea ministrului olandez de finante.

Euronext, care opereaza bursele de la Paris, Amsterdam, Bruxelles si Lisabona si piata pentru derivative Euronext Liffe, s-a angajat sa fuzioneze cu operatorul bursier NYSE, in iunie 2006. Actionarii ambelor burse au aprobat, in decembrie 2006, planul pentru fuziunea in valoare de 14 miliarde dolari, care implica o oferta de 0,98 actiuni noi NYSE Euronext, la care se adauga 21,32 euro in numerar pentru fiecare actiune Euronext, sar, respectiv, echivalentul a 1,2633 actiuni NYSE Euronext sau 95,07 euro in numerar.

Oferta este pentru 112,5 milioane de actiuni Euronext, a anuntat autoritatea franceza de reglementare AMF, intr-o declaratie. La inceputul acestei luni, autoritatile europene de reglementare au aprobat propunerile Euronext si NYSE, dar aprobarea a fost conditionata de aprobarile pe care Euronext si filialele sale trebuie sa le obtina de la autoritatile nationale.

Unele autoritatile care se ocupa de reglementarea pietelor Euronext au dat aprobarea preliminara pentru fuziune, dar au spus ca sunt necesare o serie de garantii privind posibila extindere in Europa a legilor si reglementarilor americane.

Euronext si NYSE au spus ca se asteapta sa incheie fuziunea in primul trimestru al anului 2007. Euronext este consiliata de ABN Amro, Morgan Stanley, Calyon, BNP Paribas si UBS.

Actiunile Euronext au pierdut vineri 3,3%, fiind cotate la 93,10 euro, pana la 13:00, ora Romaniei, continuand declinul care a determinat scaderea cotatiei lor cu 6,5%, in timpul saptamanii trecute, informeaza NewsIn. Actiunile sunt totusi cu 4% mai mari, de la inceputul lui 2007 si cu aproximativ 110% mai ridicate decat acum un an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri