"Nici o otravă" nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse internat la reanimare într-un oraş din Siberia după ce s-a simţit foarte rău, a anunţat vineri unul dintre medicii-şefi ai instituţiei spitaliceşti, precizând că starea lui este încă "instabilă".

"Până la această oră nici o otravă nu a fost identificată în sânge şi urină, nu sunt urme ale unei asemenea prezenţe", a spus Anatoli Kalinincenko, director-adjunct al spitalului de urgenţă nr.1 din Omsk, unde a fost internat opozantul rus. "Nu credem că este vorba de o otrăvire", a continuat acesta, adăugând că nu poate face public diagnosticul lui Navalnîi din motive legale, dar că el a fost adus la cunoştinţa familiei sale, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Anatoli Kalinincenko, starea lui Navalnîi este "instabilă", ceea ce nu permite transferul lui într-un spital din străinătate, în pofida faptului că un avion medical a sosit deja la Omsk, închiriat de un ONG pentru a-l duce pe opozantul rus în Germania.

Aleksei Navalnîi, unul dintre criticii cei mai vehemenţi ai Kremlinului, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk. Opozantul a fost internat aici la spital, aflat în comă, plasat la reanimare şi conectat la un ventilator pulmonar.

Susţinătorii săi s-au declarat convinşi că el a fost victima unei "otrăviri intenţionate", "cu ceva amestecat în ceaiul" pe care Aleksei Navalnîi l-a băut cu puţin timp înainte de a se îmbarca în avion.

Aleksei Navalnîi, diagnosticat cu o boală metabolică

Medicul-şef de la spitalul din Siberia unde este tratat opozantul Kremlinului Aleksei Navalnîi a declarat că acesta a fost diagnosticat cu o boală metabolică a cărei cauză este glicemia scăzută. Doctorul Aleksandr Murahovski de la spitalul din Omsk unde este internat Navalnîi a mai spus că pe hainele şi degetele acestuia au fost găsite urme de substanţe chimice industriale.

Anterior, unul dintre medicii spitalului, Anatoli Kalinincenko, a declarat că "nicio otravă" nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi. În vârstă de 44 de ani, acest critic vehement al preşedintelui Vladimir Putin se află în stare gravă după ce joi dimineaţă a băut ceai despre care aliaţii săi cred că a fost amestecat cu otravă.

Ţări europene, în special Germania, au propus transferarea lui Navalnîi pentru a fi tratat în străinătate, dar medicul-şef de la Omsk a anunţat că acesta nu este transportabil, întrucât starea sa este instabilă. Decizia a fost calificată de apropiaţii lui Navalnîi ca fiind de natură politică, şi nu medicală, urmărindu-se ca toxinele să iasă din corp şi să nu mai poată fi detectate.

Cu toate acestea, Kremlinul a dat asigurări, prin purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, că refuzul transferului lui Navalnîi în străinătate este o decizie ''pur medicală''. Peskov a mai spus că medici germani au sosit vineri în Rusia şi au fost invitaţi să se alăture medicilor ruşi care îl tratează pe Navalnîi.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri