Barilul de petrol s-a ieftinit pe piata internationala, aproape la 61 dolari, dupa ce scaderea pietei bursiere majora de marti din China a speriat pietele lumii, informeaza Reuters.

Analistii spun insa ca economia din al doilea cel mai mare consumator de energie din lume este solida, iar pietele de energie erau oricum vulnerabile la o corectie in scadere dupa scumpirile din sedintele anterioare de tranzactionare.

"Nu avem motive sa ne dorim o scadere a cererii de petrol din China", a spus unul dintre analistii de la compania de consultanta comerciala Petromatrix, Olivier Jakob.

Petrolul brut tranzactionat pe piata americana s-a ieftinit cu 44 de centi, la valoarea de 61,02 dolari/baril. in timpul sedintei de tranzactionare de dimineata, pretul barilului de titei a pierdut mai mult de un dolar si a inregistrat valoarea de 59,92 dolari. Pretul petrolului Brent vandut la Londra a scazut cu 16 centi, la valoarea de 61,20 dolari.

Pretul petrolului oscileaza intre valoarea record de 78,40 dolari/baril din iulie 2006 si cotatia minima din ultimele 20 de luni, de 49,40 dolari/baril.

"Economia chineza este foarte puternica. Reactia din piata a fost generata de sentimente, nu de facctori fundamentali", a spus analistul pentru materii prime de la Australia and New Zealand Bank din Australia, Andrew Harrington, citat de Reuters.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri