În lipsa unui vaccin, tot mai multe țări din UE au fost nevoite să introducă noi restricții care să limiteze drastic răspândirea coronavirusului. Iată ce măsuri au luat țările cele mai afectate de pandemie.

Franța și „închiderea nocturnă”

Franța reinstituie starea de urgență începând cu 17 octombrie, ca urmare a exploziei de cazuri de COVID-19, scrie Digi24.

Autoritățile restricționează circulația între orele 21:00 şi 6:00 în regiunea Ile-de-France, inclusiv în Paris, şi în alte metropole - Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier. Restricțiile sunt impuse pentru patru săptămâni, cu posibilitatea de fi prelungite până pe 1 decembrie.

Nu am pierdut controlul. Suntem într-o situaţie care ne preocupă și care arată că nu putem fi inactivi, dar nici nu trebuie să intrăm în panică. Am tras învăţăminte din primul val epidemic. Am avut 30.000 de victime, iar de atunci încă 2.000 de victime suplimentare. Virusul revine. Suntem în ceea ce adesea este numit drept al doilea val epidemic, iar acest lucru este în întreaga Europă.

-Emmanuel Macron, Președintele Franței-

Anterior, starea de urgență a fost ridicată în Franța pe data de 10 iulie. Joi, Franța a depășit cifra de 30.000 de infectări noi, în doar 24 de ore.

Spania s-a întors parțial la carantină

Spania a raportat joi peste 13.000 de cazuri de coronavirus, iar în rândul deceselor au fost înregistrate alte 140 de morți, în doar 24 de ore. Catalonia, regiunea în care se regăsește și Barcelona (al doilea cel mai important oraș din țară) se pregătește să închidă barurile și restaurantele, în timp ce în Madrid, a fost impusă deja de stare de urgență și a instituit carantina în mai multe cartiere ale Capitalei, potrivit știrileprotv.ro.

Marea Britanie, fără întâlniri în interior

Măsuri dure au fost adoptate și în Marea Britanie, acolo unde premierul Boris Johnson a instituit trei niveluri de alertă: risc mediu, risc ridicat și risc foarte ridicat, în contextul în care cazuri de coronavirus au cunoscut o creștere de 40% în ultima săptămână.
Londra a ajuns la un risc ridicat, cu o rată de 100 de infectări la 100.000 de locuitori. Astfel, oamenii nu se pot întâlni în interior cu prieteni și rude din afara gospodăriei lor.

„Schimbarea principală e că oamenii nu se pot întâlni cu alte gospodării, în interior. Asta se aplică în orice casă sau restaurant sau orice loc de întâlnire. Regula celor şase rămâne pentru locurile publice. Şi deşi veţi continua să mergeţi la locurile de întâlnire, ar trebui să reduceţi numărul ieşirilor. Ştiu că nu sunt măsuri uşoare, dar sunt vitale”, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Mediafax.

Germania limitează mult adunările sociale

În Germania, adunările sociale sunt limitate la 10 persoane, iar barurile și restaurantele se închid la ora 23:00. Cancelarul Angela Merkel a declarat că se vor impune noi restricții în zonele în care se depășesc 35 de noi infecții cu coronavirus, la 100.000 de persoane, pe parcursul a șapte zile.

Germania este a cincea cea mai afectată țară din UE, cu un total de 348,816 de infectări, notează Mediafax.

Italia pregătește restricții

Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății a propus interzicerea petrecerilor private, atât pentru copii, cât și pentru adulți și reducerea programului de funcționare a barurilor și restaurantelor, scrie Adevărul.

Totodată, purtarea măștii atât în interior, cât și în exterior este obligatorie, la nivel național.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri