Compania lui Elon Musk, SpaceX a lansat o versiune mai rapidă a serviciului său de internet prin satelit, pe care l-a denumit Starlink Premium și care este de patru ori mai scump decât varianta standard, potrivit BusinessInsider.

Kitul Starlink Premium, care include o antenă, un router WiFi și un trepied, va scoate din buzunarele utilizatorilor 2.500 dolari. Setul Starlink standard are un preț de 500 de dolari.

Diferența majoră a între versiunea standard și cea premium este aceea că, utilizatorii versiunii premium se pot aștepta la viteze de descărcare cuprinse între 150 și 500 de megabiți pe secundă. Versiunea standard oferea viteze maxime de 150 Mb/s.

Abonamentul normal la rețea este de 99 dolari lunar, dar Starlink Premium va costa 500 de dolari, conform paginii de comandă a companiei. Totodată, clienții trebuie să plătească un avans pentru serviciul premium de 500 dolari, în timp ce comparativ cu 100 dolari pentru serviciul Starlink standard.

Clienții vor putea pune mâna pe Starlink Premium în al doilea trimestru al anului 2022, iar compania va anunța clienții care au plătit avansul de 500 de dolari când setul lor de internet va fi pe drum. Space X recomandă serviciul Starlink Premium ca fiind ideal pentru „micile afaceri din întreaga lume”.

Compania a mai spus că Starlink Premium este proiectat pentru o performanță mai bună în „condiții meteorologice extreme”, calitatea serviciilor de internet și televiziune prin satelit având un minus destul de mare în condiții atmosferice neprielnice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri