Cu un moral slab și afectați de o lipsă de combustibil și alimente, unii soldați ruși din Ucraina s-au predat în masă sau și-au sabotat propriile vehicule pentru a evita luptele, a declarat un înalt oficial al Pentagonului, citat de New York Times. Un jurnalist The Economist confirmă cele de mai sus, citând o sursă din Departamentul de Apărare al SUA.

Unități întregi rusești și-au depus armele fără luptă după ce s-au confruntat cu o apărare ucraineană surprinzător de rigidă, a spus oficialul. Mulți dintre soldații care s-au predat sunt tineri slab pregătiți pentru o invazie totală.

Mai mult decât atât, sursele NYT afirmă că au existat cazuri în care soldații ruși au găurit intenționat propriile rezervoare, probabil pentru a evita lupta.

Citiți și O analiză militară REALISTĂ a războiului: Rusia s-a împiedicat serios, dar adevărata mașinărie de război încă nu a ajuns pe front

În ultimele zile, pe internet au fost postate mai multe fotografii și clipuri video cu vehicule sau tancuri rusești complet abandonate fără niciun motiv evident. O parte din acestea pot fi vizualizate mai jos. ATENȚIE! Veridicitatea majorității clipurilor este dificil de confirmat în momentul de față.

Reprezentantul Pentagonului citat de NYT nu a dorit să menționeze cum a ajuns la aceste concluzii armata americană. Oficialul a vorbit sub condiția anonimatului.

Totuși, afirmații precum cele de mai sus pot explica de ce forțele ruse, inclusiv un convoi de peste 60 km lungime aflat la marginea Kievului, aproape că este blocat complet de două zile.

Pe lângă faptul că se confruntă cu lipsa de combustibil, alimente și piese de schimb, a spus oficialul Pentagonului, comandanții ruși care conduc acea coloană blindată spre Kiev ar putea, de asemenea, să-și „regrupeze și să-și regândească” planurile de luptă, făcând ajustări din mers.

„Au multă putere la dispoziție”, a spus oficialul Pentagonului, adăugând că 80% din cei peste 150.000 de soldați ruși adunați la granițele Ucrainei s-au alăturat acum luptei.

Sursa foto: Twitter / MilitaryLand.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri