Decizia a fost luată de președintele autoproclamatei republici, Vadim Krasnoselski, în urma unei ședințe a Consiliului de Securitate de la Tiraspol.

Potrivit agenției oficiale de știri din Transnistria, s-a trecut la nivelul roșu, critic, de alertă teroristă, cel mai înalt, ca urmare a ”atacurilor teroriste asupra infrastructurii și instituțiilor de stat ale republicii”. Ca urmare a acestei decizii, se vor lua ”măsuri suplimentare pentru asigurarea securității cetățenilor, societății și statului”, printr-un decret al președintelui. Ca o primă măsură, ceremoniile de 9 mai au fost anulate.

Citește și: De ce nu intervin Transnistria și Belarus în războiul din Ucraina. ”Lukașenko e back in business”

Situația a devenit tot mai agitată în autoproclamata republică transnistreană în ultimele ore. După un atac asupra Serviciului de Securitate de la Tiraspol ce a avut loc luni a urmat marți scoaterea din funcțiune a două turnuri de comunicație. Concomitent, cozi de mașini au fost observate la ”granița” cu Republica Moldova, însă majoritatea ar fi persoane care se întorc acasă după Paște.

În același timp, și în Republica Moldova a fost convocat Consiliul Suprem de Securitate (echivalentul CSAT din România) ”în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană”. Președintele Maia Sandu va face declarații după ședință, la ora 15:00.

În acest context, serviciul de informații de la Chișinău (SIS) a anunțat că ”și-a intensificat eforturile de culegere de informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță a Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea proactivă cu instituțiile naționale de forță și ocrotire a normelor de drept".

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne din Republica Transnistreană

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri