Serviciile rusești susțin că au prevenit un atac terorist care ar fi putut lăsa Europa și Turcia fără gaze – pus la cale, desigur, de Kiev.

Conform comunicatului FSB (Serviciul Federal de Securitate, succesorul KGB), ”atacul terorist viza gazoductul rusesc ce aprovizionează Europa și Turcia, dar a fost prevenit de FSB”. Conducta urma să fie aruncată în aer de un cetățean rus recrutat de agenții SBU (serviciul de informații ucrainean), care a fost reținut. Acesta ar fi intenționat să folosească ”două dispozitive explozive de mare putere”.

Au mai fost reținuți și 4 complici ai presupusului atentator, și aceștia ”în slujba serviciilor ucrainene”.

Nu este clar la ce gazoduct se referă serviciile rusești, dar cel mai probabil este vorba despre TurkStream. Comunicatul precizează că ar fi vorba de o conductă care transportă ”gaze și țiței”, ceea ce este imposibil. În general, autoritățile ruse folosesc astfel de presupuse atentate pentru a reduce sau tăia livrările de gaze naturale spre țări europene.

Sursa foto: FSB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri