Autorităţile locale din provincia chineză Henan i-au îndemnat pe soldaţii şi angajaţii din sectorul public ieşiţi la pensie să preia ture la uzina din Zhengzhou, unde compania taiwaneză Foxconn produce telefoane iPhone, informează cotidianul oficial Shanghai Securities News, citat de Reuters, conform Agerpres.

Această uzină, cea mai mare facilitate mondială pentru producţia de iPhone, este afectată de un val de nemulţumiri după ce Guvernul chinez a introdus măsuri dure pentru a opri răspândirea COVID-19, măsuri care au obligat Foxconn să izoleze mulţi muncitori şi i-au determinat pe mulţi alţi muncitori să părăsească uzina în ultimele săptămâni.

Apelul către muncitorii şi soldaţii ieşiţi la pensie a fost făcut de autorităţile din oraşe precum Jiyuan şi Kaifeng, care au subliniat că cei care dau curs acestei solicitări vor putea primi atât pensia actuală plus salariu şi bonusuri la uzina din Zhengzhou, susţine publicaţia Shanghai Securities News într-un articol postat pe contul său de WeChat.

De exemplu, la Jiyuan, angajaţii din sectorul public pot primi un bonus de 800 de yuani (112,9 dolari) dacă semnează pentru un loc de muncă la uzina din Zhengzhou, la care se adaugă un alt bonus de 3.000 de yuani (423,5 dolari) după terminarea a 30 de zile de lucru, pe lângă salariul acordat în mod normal angajaţilor uzinei Foxconn şi salariul curent, potrivit unui oficial guvernamental citat de Shanghai Securities News.

Din cauza situaţiei de criză de la uzina de la Zhengzhou, grupul american Apple a decis să îşi reducă estimările cu privire la numărul de telefoane iPhone 14 pe care le va livra. Reuters a dezvăluit luna trecută că producţia de telefoane iPhone la Zhengzhou ar putea scădea cu până la 30% în luna noiembrie.

Uzina Foxconn de la Zhengzhou, centrul Chinei, unde lucrează aproximativ 200.000 de persoane, este cea mai mare uzină din lume unde sunt produse telefoane iPhone. În total, Foxconn produce aproximativ 70% din telefoanele iPhone vândute la nivel mondial, produs responsabil pentru 45% din veniturile firmei taiwaneze.

Potrivit politicilor zero-Covid-19 introduse de autorităţile chineze, localităţile trebuie să acţioneze rapid pentru a combate focarele de coronavirus, cu măsuri precum carantine complete.

Uzinele din zonele afectate pot continua să funcţioneze, dar numai cu condiţia de a opera pe baza unui sistem de tip "buclă închisă", în cadrul căruia angajaţii trăiesc şi muncesc în perimetrul uzinei.

Sursa foto: Shutterstock / imtm photo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri