Bucătarul-șef al unui restaurant vegan din Los Angeles a anunțat că localul își schimbă brandul și trece la servirea cu carne, lactate și ouă, după 13 ani în care a mizat pe un meniu baza 100% pe preparate din plante, relatează BusinessInsider.
Chef Mollie Engelhart mărturisește că a crezut că o dietă vegană este cea mai bună când a deschis restaurantul Sage Vegan Bistro, dar acum s-a răzgândit.
Redenumit în „Sage Regenerative Kitchen & Brewery”, restaurantul se va concentra în schimb pe sprijinirea practicilor de „agricultură regenerativă”.
Restaurantul, care s-a deschis în Echo Park în 2011, înainte de a lansa filiale în Culver City și Pasadena, a strâns o legiune de clienți în rândul iubitorilor de meniuri pe bază de plante.
Ziarul Los Angeles Times a dezvăluit, însă, că meniul reînnoit al restaurantului va include în curând ingrediente precum carne de vită, bizon, ouă prăjite și alte produse non-vegane, începând de luna mai.
„Pentru unii, acest lucru poate părea șocant sau supărător, dar dacă mă uit la ultimii șapte ani ai vieții mele și, pe măsură ce am trecut la agricultura regenerativă pentru a servi hrană de cea mai înaltă calitate clienților mei, am început să învăț atât de multe despre sol și natura”, a spus Engelhart într-o postare pe Instagram.
Citeste si:
Într-un interviu pentru LA Times, ea a spus că următorul pas înainte este agricultura regenerativă și, pentru a merge mai departe, trebuie să concentreze tot mai mult pe acest subiect.
Ce este agricultura regenerativă
Agricultura regenerativă își propune să abordeze criza climatică prin refacerea solurilor degradate și captarea carbonului în sol, deși opiniile specialiștilor cu privire la impactul asupra mediului sunt împărțite.
O analiză academică din 2022 realizată de William H. Schlesinger, fostul președinte al Institutului Cary de Studii Ecosisteme, a constatat că practicile asociate cu agricultura regenerativă nu sunt susceptibile să conducă la o „captare netă mare de carbon organic în sol”.
Citeste si:
Schlesinger a remarcat, de asemenea, că unele practici au ca rezultat chiar propriile emisii de dioxid de carbon în atmosferă. Cu alte cuvinte, deși o poarte din carbon este reținut în sol ca urmare a implementării acestor practici, de cealaltă parte procesul în sine generează emisii de carbon.
Mollie Engelhart a declarat pentru LA Times că este conștientă de impactul pe care îl are anunțul privind schimbarea, dar că s-a pregătit de valul de critici care urmează să vină.
Reacțiile negative au venit imediat
PETA, organizația de caritate pentru drepturile animalelor, a acuzat restaurantul într-o postare pe Instagram că această schimbare este o trădare față de animale.
Cu atât mai mult cu cât schimbarea va veni de Ziua Pământului.
Clienții vegani nu și-au lăsat nici ei așteptată reacția. Restauratorul vegan Jayde Nicole, a scris un comentariu pe Instagram în care a descris schimbarea ca fiind una „îngrozitoare”, în timp ce Hannah Weseloh, influencer vegan, a asemănat anunțul cu „doliu pentru moarte”.
Citeste si:
Englehart și-a apărat alegerea și a spus că a programat anunțul pentru Ziua Pământului pentru că „facem această schimbare pentru umanitate și Pământ”.
Ea a mai spus pentru LA Times că motivele financiare au influențat și ele decizia ei, restaurantele nemaifiind profitabile din 2020.
„Restaurantele mele s-au chinuit (din punct de vedere financiar – n.r.), ca multe alte restaurante după pandemie”, a spus Engelhart.
Potrivit LA Times, mai multe restaurante fost vegane din oraș au trecut la introducerea cărnii în ultimii ani în meniurile lor, invocând motive financiare, în timp ce multe altele au ales să închidă complet porțile.
Sursa foto: Pixabay
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: