In dorinta de a imbunatati conducerea si administrarea companiilor din Germania, Cabinetul lui Gerhard Schroeder a aprobat o lege prin care companiile sunt obligate sa faca publice salariile membrilor conducerilor acestora.

Legea, care urmeaza a fi supusa ratificarii Parlamentului, stipuleaza obligativitatea publicarii atat a salariilor, cat si a bonusurilor pe care le primesc membrii Corpului executiv managerial. Corespondentul in Germania al ziarului "The New York Times" a aflat ca, incepand din 2006, toate datele amintite vor trebui sa fie prezentate intr-un raport anual, nerespectarea legii fiind pedepsita cu amenzi de la 50.000 la 63.000 euro de fiecare membru al conducerii companiei.

Aceasta noua lege, subliniaza corespondentul amintit, este adoptata intr-un moment in care mari corporatii si unii investitori straini din Germania sunt tinta atacurilor liderilor social-democratilor lui Schroeder. Deutsche Bank, ca sa numim doar un exemplu, a fost criticata pentru ca a redus numarul angajatilor in conditiile in care profitul ei era in crestere. In plus, aceasta lege aduce Germania intr-o mai mare masura la standardele europene in privinta transparentei corporatiilor. Este stiut faptul, reaminteste "The New York Times", ca in Marea Britanie, ca si in Statele Unite, se cere dezvaluirea detaliata a sumelor primite de managerii companiilor.