Reprezentantii General Electric au revizuit, totodata, in scadere estimarile pentru profiturile din intregul an 2008.

"Rezultatele confirma ca incetinirea cresterii economice se extinde si ca a inceput sa afecteze negativ cheltuielile si afacerile cu un ciclu mai lung", a spus un analist senior de la compania londoneza Cantor Fitzgerald, Stephen Surpless.

"In timp ce criza creditelor ar putea fi mai aproape de sfarsit decat de inceput, potrivit parerii unor analisti, impactul acesteia asupra economiei reale se produce din plin si este improbabil sa se termine in 2008", a adaugat Surpless.

Cea de a doua companie americana dupa valoarea de piata, care are si afaceri extinse in domeniile media si financiar, a afisat pentru primul trimestru un profit net de 4,3 miliarde dolari, adica 43 centi/actiune, in comparatie cu 4,57 miliarde dolari, adica 44 centi/actiune, in acelasi interval din anul trecut.

Profitul obtinut din operatiunile continue, de 44 centi/actiune, este mai mic decat estimerea medie a analistilor, de 51 centi/actiune, potrivit Reuters Estimates.

Veniturile grupului au crescut in primul trimestru cu 7,8%.

Citeste si:

Compania si-a revizuit in scadere estimarile pentru profitul din operatiuni continue pe intregul an la 2,20-2,30 dolari/actiune.

Noile estimari pentru profitul pe intregul an 2008, care indica o crestere de 5%, sunt mai mici decat cele anterioare, care anticipau un avans de "cel putin" 10%. Multi dintre analistii Wall Street considera aceste estimari ca fiind "conservatoare".

"Corectia extraordinara de pe pietele de capital din luna martie a afectat capacitatea noastra de incheia vanzarile de active, ceea ce a dus la pierderi si deprecieri", a spus presedintele si directorul executiv al General Electric, Jeff Immelt.

De la inceputul acestui an, actiunile GE s-au depreciat cu mai putin de 1%, comparativ cu o scadere cu 5% a indicelui Dow Jones, in componenta caruia intra si actiunile General Electric.

Grupul General Electric are afaceri si in Romania, in special prin divizia financiara GE Money, cu afaceri extinse pe piata romaneasca a creditelor de consum.