Rosgosstrah, cea mai importanta societate de asigurari din Rusia, a achizitionat MoldAsig, cea mai mare companie de asigurari din Republica Moldova, prin majorarea capitalului acesteia de cinci ori pana la 60 milioane lei moldovenesti (5,8 milioane dolari), potrivit agentiei InfoMarket, citata de NewsIn.
Pentru a activa pe piata moldoveneasca, in conformitate cu strategia sa pe pietele externe, Rosgosstrah a inregistrat in Cipru (Uniunea Europeana) compania-fiica Linekers. Potrivit unor surse ale agentiei InfoMarket, banii companiei Linekers - 48 milioane lei moldovenesti (4,7 milioane dolari) au fost transferati deja in contul MoldAsig, Rosgosstrah devenind astfel proprietarul a 80% din compania moldoveneasca.

Documentele necestare vor fi transmise, azi, Comisiei Nationale a Pietei Financiare, iar denumirea companiei MoldAsig SRL va fi schimbata in IM Moldo-Cipriota Societatea Internationala de Asigurari Moldasig SRL.
Dupa finalizarea tuturor procedurilor si inregistrarii, noii proprietari vor sustine o conferinta de presa, in cadrul careia vor fi anuntate strategia si perspectivele companiei, potrivit surselor din cadrul companiei citate de agentia InfoMarket.

Decizia privind majorarea capitalului social si de atragere a noului partener a fost adoptata in cadrul adunarii fondatorilor MoldAsig la finalul lui 2007.

Compania Moldasig a fost creata in 2002 de trei fondatori: Banca de Economii - 51%, IS Calea Ferata a Moldovei - 25% si IS Posta Moldovei - 24%. Pe parcursul a cinci ani, Moldasig a devenit una dintre cele mai mari companii de asigurare din Moldova.

La sfarsitul anului trecut, valoarea activelor acesteia se ridicau la 188,7 milioane lei moldovenesti (18,3 milioane dolari), rezervele de asigurare - la 128,3 milioane lei moldovenesti, volumul primelor de asigurare - la 218,3 milioane lei moldovenesti, iar valoarea platilor despagubirilor si sumelor asigurate - la 1,7 milioane lei moldovenesti, relateaza InfoMarket.

Compania Rosgosstrah este cea mai mare companie de asigurari din Rusia si Europa de Est. Potrivit unor surse ale agentiei InfoMarket, investitorul intentioneaza sa creeze in jurul MoldAsig, posibil pana la finalul acestui an, un fond nestatal de pensii, o companie de asigurari de viata, precum si o companii de leasing. Sursele au mai declarat ca e posibil ca in urmatorii 10 ani Rosgosstrah sa reinvesteasca intregul profit obtinut in dezvoltarea companiei.

Aceasta nu este prima achizitie efectuata de Rosgosstrah peste hotare. Compania a achizionat recent societatea ucraineana de asigurari Providna si poarta, de asemenea, negocieri privind preluarea unei companii de asigurari din Kazahstan, potrivit InfoMarket.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri