Oficialii europeni ar trebui sa pregateasca masuri similare pachetului de salvare a sistemului financiar, de 700 miliarde dolari, planificat in Statele Unite, a declarat directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann, informeaza Reuters.

"Daca Statele Unite aproba acest pachet, in Europa ar trebui sa se gaseasca solutii asemanatoare", a mai spus Josef Ackermann.

Totusi, Ackermann a precizat ca in Europa nu este o nevoie imediata pentru un program de asemenea amploare. Directorul Deutsche Bank a subliniat, marti, ca "cercul vicios din pietele financiare trebuie sa fie rupt prin aprobarea rapida a pachetului de salvare din Statele Unite", arata NewsIn.

O versiune revizuita a planului de salvare a institutiilor financiare americane, asteptat febril de pietele din toata lumea, va fi supusa votului in Senatul american miercuri, la doua zile dupa respingerea in Camera Reprezentantilor.

Planul administratiei Bush prevedea deblocarea a 700 de miliarde de dolari pentru cumpararea activelor neperformate ale bancilor puse in dificultate de criza creditelor imobiliare, dar a fost blocat, in mod surprinzator, de Camera Reprezentantilor.

O versiune revizuita a planului va fi supusa la vot in Senat miercuri seara, dupa Anul Nou evreiesc. Acest vot inseamna ca, in mod exceptional, Senatul se va pronunta inainte ca membrii Camerei Reprezentantilor sa examineze din nou planul, ceea ce este prevazut sa se intample joi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Primăria Romei va amenda cu până la 500 euro pe cei care aruncă măşti pe stradă
Setari Cookie-uri