Guvernul italian pregateste un nou plan de garantare a datoriilor firmelor cu probleme, ca sa impiedice extinderea efectelor crizei financiare mondiale asupra economiei, potrivit presei italiene.
In conformitate cu prevederile noului plan, statul italian va garanta imprumuturile companiilor cu probleme si care nu isi pot asigura finantare de la banci, din cauza crizei creditelor, scrie La Repubblica, despre proiectul analizat.
Guvernul premierului Silvio Berlusconi a aprobat deja un decret care prevede injectarea de lichiditate in sistemul financiar, oferindu-se sa garanteze noile obligatiuni ale bancilor, sa ajute bancile care cauta refinantare si sa furnizeze numerar pentru recapitalizari.

Ajutorul guvernamental prevazut pentru companii in cadrul ultimului plan ar fi valabil pentru o perioada de cel mult sase luni si urmeaza sa fie aprobat de Comisia Europeana (CE), care are limite clare pentru ajutoarele de stat, potrivit publicatiei citate, , arata Reuters, citat de NewsIn.

Companiile trebuie, de asemenea, sa prezinte un plan adecvat de restructurare, ca sa primeasca garantiile, care vor fi administrate prin intermediul unui fond public. Planul ar putea fi gata la inceputul saptamanii viitoare, mai scrie La Repubblica.

Expunerea Italiei la criza financiara mondiala a fost mica, prin comparatie cu cea a altor tari europene vecine, dar autoritatile politice se tem ca turbulentele vor inrautati perspectivele pentru economia Italiei.

Planul survine in contextul in care presedintele producatorului auto Fiat, Luca Cordero di Montezemolo, a avertizat ca turbulentele financiare au inceput sa creeze presiuni asupra economiei reale si a cerut o finantare mai mare a companiilor.

“Daca nu vrem ca aceasta recesiune sa devina o Mare Criza, fiecare euro disponibil ar trebui folosit pentru finantarea companiilor care fac investitii”, a declarat seful Fiat, citat de ziarul La Stampa. “Pana acum, criza a creat deja presiuni asupra economiei reale si a consumului”, spune di Montezemolo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri