Pretul petrolului a scazut, ieri, sub 47 de dolari pe baril, cu mult sub valorile maxime atinse recent, in contextul in care operatorii bursieri se asteapta ca situatia rezervelor din Statele Unite sa consemneze o noua crestere, transmite Reuters.

Titeiul brut american se tranzactiona, ieri, in scadere cu 17 centi, la 46,59 dolari pe baril, continuand tendinta descendenta din ziua precedenta cand pierduse peste un dolar.

Preturile au scazut de la aproape 50 de dolari pe baril, nivelul consemnat saptamana trecuta, dar nu au reusit sa depaseasca intervalul de 46-50 de dolari in care se mentin de aproape trei saptamani.
Usurarea generata de decizia OPEC (cartelul tarilor exportatoare de petrol) de a nu reduce productia a fost "umbrita" de avertismenul potrivit caruia organizatia ar putea decide, totusi, diminuarea productiei inainte de cel de-al doilea semestru, cand, de obicei, cererea scade.

Cresterea rezervelor din Statele Unite va lasa, din nou, OPEC in centrul atentiei, in conditiile in care liderii cartelului au avertizat ca majorarea rapida a rezervelor sau scaderea preturilor titeiului vor duce la o reactie a organizatiei, inainte de reuniunea oficiala de la 16 martie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Lufthansa: acord cu statul german pentru un plan de salvare de 9 miliarde euro
Setari Cookie-uri