Aceasta operatiune ar putea avea loc pana la sfarsitul anului in curs, a adaugat László Balássy, director administrativ si director operational al Citibank Ungaria, informeaza NewsIn.

Emisiunea de eurobonduri a fost administrata de Citi si ING.

Majoritatea emisiunii, in valoare de un miliard de dolari, a fost vanduta investitorilor non-speculativi, precum fondurile private care considera aceste eurobonduri drept investitii pe termen lung, a precizat Balássy pentru cotidianul Napi Gazdaság.

Ungaria a plasat obligatiuni in euro de 1 miliard de euro, potrivit datelor publicate de agentia ungara de administrare a datoriei publice, insa cererea a parut una dezamagitoare, sustin analistii, care compara emisiunea cu cele realizate de alte state din regiune.

Este prima iesire pe pietele private de capital a unei tari din regiune care a fost salvata de ajutorul Fondul Monetar International si Comisia Europeana. In afara de Ungaria, alte state membre ale UE care au primit pachete de ajutor sunt Romania si Letonia.

Randamentul la care au fost plasate eurbondurile a fost de 395 de puncte de baza (3,95 puncte procentuale) peste nivelul mediu al ratelor dobanzilor din piata interbancara a zonei euro, in marja inferioara a intervalului de 400 +/- 5 puncte de baza fixat orientativ de agentia ungara de administrare a datoriei publice. La emisiunea anterioara de eurobonduri unguresti, marja a fost de circa 435 puncte de baza.

Obligatiunile, care au un cupon de 6,8% si maturitate de cinci ani, s-au vandut la un pret echivalent cu 99,835% din valoarea nominala.

Emisiunea, intermediata de Citi si ING, a fost suprasubscrisa de aproape trei ori, atragand 190 de oferte in valoare totala de 2,9 miliarde euro.