O parte din disponibilizari se vor realiza prin inchiderea operatiunilor, iar restul prin restructurari si prin "reorganizarea functiilor administrative", a anuntat presedintele societatii, Ekkehard Schulz, in cadrul unei conferinte de presa.

Toate disponibilizarile au fost deja acceptate de reprezentantii salariatilor, in urma "unor discutii foarte animate", a adaugat acesta. In anul financiar 2008-2009, ce s-a incheiat la 30 septembrie, cel mai mare producator de otel din Germania si-a redus personalul cu 12.000 de angajati.

Anul anterior a fost cel mai nefavorabil din istoria grupului, acesta fiind grav lovit de criza financiara ce a vredus cererea e otel la nivel mondial. ThyssenKrupp a afisat la mijlocul lunii noiembrie o pierdere inainte de taxe de aproape 2,4 miliarde euro.

ThyssenKrupp mizeaza pe revenirea economiei mondiale pentru a reveni pe crestere, insa si-a redus usor, vineri, obiectivele pe teren mediu.
Grupul prevede pentru anul financiar in curs o cifra de afaceri cuprinsa intre 50 si 60 miliarde euro, fata de 60-65 miliarde in estimarile precedente, si un profit inainte de taxe de "peste 4 miliarde euro", fata de 4,5 miliarde euro anterior.

ThyssenKrupp, ce produce otel, dar si submarine si lifturi, a inregistrat in anul financiar precedent o cifra de afaceri de 40,6 miliarde euro.