Olanda a invins cu scorul de 2-1 (1-0) nationala Camerunului in ultima etapa a grupei E de la Cupa Mondiala din Africa de Sud. Olanda merge in optimi alaturi de Japonia.

Golurile olandezilor au fost marcate de Van Persie (min. 36) si Huntelaar (min. 84), iar camerunezii au inscris prin Eto'o (min. 65).

Clasament final al grupei E:

1. Olanda - 9 puncte,
2. Japonia - 6 puncte,

3. Danemarca - 3 puncte,
4. Camerun - 0 puncte.

Camerun. Potrivit Fondului Monetar International, Produsul Intern Brut per capita al Camerunului s-a erodat cu 42% intre 1986 si 1994, dupa o scadere de 60% a comertului exterior provocata de o criza fiscala si o rata de schimb supraevaluata.

De atunci, economia Camerunului si-a revenit greu, insa PIB-ul per capita a ramas cu 30% mai mic decat cel din 1986. In prezent, patru din zece camerunezi traiesc in saracie. Printre provocarile cu care se confrunta tara sunt infrastructura dezastruoasa si rata de somaj ridicata.

Selectionata Camerunului se situeaza in primele 20 de echipe nationale ale lumii (locul 19), iar din lotul echipei face parte si Samuel Eto’o, atacantul lui Inter Milano, care este unul dintre cei mai bine cotati fotbalisti ai momentului.

Olanda. Olanda este o alta economie importanta a Europei afectata de criza financiara. Sectorul sau financiar, unul dintre cele mai mari din Europa, a avut o expunere foarte mare la criza. Economia a inregistrat patru trimestre consecutive de contractie intre 2008 si 2009, in timp ce cererea locala s-a contractat in timpul celui de-al treilea trimestru din 2008 din cauza scaderii investitiilor si stagnarii consumului.

Sentimentul de revenire este dat de datele sectorul industrial, cu un usor reviriment al cererilor la producator.

Olanda este una dintre favoritele pentru castigarea Cupei Mondiale de fotbal, ocupand pozitia a patra in clasamentul FIFA si locul 21 in clasamentul dupa Produsul Intern Brut.

Potrivit guvernului olandez, in 2009 tara lalelelor a avut o crestere economica de 2,1% si pentru acest an se asteapta la un avans de 2,3%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si